Prima / Atelier de lucru: Indicatorii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ce țin de agricultură și alimentație
 
Atelier de lucru: Indicatorii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ce țin de agricultură și alimentație
11.07.2018

Atelier de lucru: Indicatorii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ce țin de agricultură și alimentație

În perioada 10-13 iulie, la Chișinău se desfășoară atelierul de lucru privind Indicatorii de Dezvoltare Durabilă din domeniul agricultură și alimentație. Pe durata a 3 zile, experți internaționali FAO au misiunea să faciliteze înțelegerea metodologiilor internaționale stabilite pentru monitorizarea indicatorilor de dezvoltare durabilă ce țin de agricultură și alimentație: nr.2 – Zero Foame; nr. 14 – Viața sub apă; nr. 15 – Viața pe pământ.

odd_2.PNG odd_14.PNG odd_15.PNG 

Atelierul întrunește funcționari guvernamentali, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului (MADRM), Cancelariei de Stat, Biroului Național de Statistică, altor autorități publice centrale, agențiilor ONU, organizațiilor societății civile, precum și mediului academic.

“FAO urmărește îmbunătățirea gradului de conștientizare și a capacităților instituțiilor administrației publice de a implementa și monitoriza ODD pentru a permite guvernului să contribuie efectiv la implementarea și monitorizarea ODD la nivel de țară”, a menționat adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova, Tudor Robu, subliniind și utilitatea raportului de evaluare, care au fost considerate în procesul de elaborare a unui plan de acțiuni de doi ani pentru implementarea și monitorizarea ODD ce țin de alimentație și agricultură de către MADRM, care urmează a fi încorporat în Strategia actualizată privind Agricultura și Dezvoltarea Rurală (2014-2020).

Atelierul de lucru face parte din proiectul FAO „Sprijin în implementarea și monitorizarea ODD” care vizează creşterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea capacităților naționale în implementarea și monitorizarea ODD ce ţin de alimentație și agricultură.

Persoană de contact:

Alina Jalba
Serviciul informare și comunicare cu mass-media
tel. 022 40 30 51

Prima / Atelier de lucru: Indicatorii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ce țin de agricultură și alimentație
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire