Prima / BNS găzduiește Seminarul regional privind Compilarea Tabelului Resurse-Utilizări
 
BNS găzduiește Seminarul regional privind Compilarea Tabelului Resurse-Utilizări
02.10.2018

BNS găzduiește Seminarul regional privind Compilarea Tabelului Resurse-Utilizări

În perioada 2-4 octombrie, Republica Moldova va găzdui Seminarul regional cu genericul “Compilarea Tabelelor Intrări-Ieșiri și Resurse-Utilizări”, dedicat țărilor din Europa de Est, Caucaz, Asia Centrală și Sud Est. Atelierul este organizat de către Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE) și Direcția de Statistică a Națiunilor Unite (UNSD), cu sprijinul Asociației Europeană a Liberului Schimb (EFTA), Comitetul pentru Statistică a UE (Eurostat) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). La eveniment vor participa experți internaționali, reprezentanți a oficiilor naționale din țările menționate.

Agenda evenimentului include subiecte privind importanța Tabelelor Intrări-Ieșiri și Resurse-Utilizări și compilarea acestora în conformitate cu metodologia SNA 2008, metode de compilare și tehnici de echilibrare, precum și surse de date, instrumentele IT necesare pentru compilarea Tabelelor și utilizarea datelor în elaborarea pronosticurilor și politicilor economice. 

Adițional pe data de 5 octombrie se va desfășura Atelierul de lucru național pentru specialiștii implicați în elaborarea și utilizarea Tabelului Resurse-Utilizări de la Biroul Național de Statistică, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor și Banca Națională din Republica Moldova. Vor fi discutate metodele și metodologiile de elaborare a matricilor privind marjele comerciale și de transport, taxele pentru valoarea adăugată (TVA) cu încadrarea acestora în Tabelul Resurse-Utilizări, precum și elaborarea Tabelului Resurse-Utilizări în prețuri comparabile și posibilitățile de analiză a rezultatele obținute.

Prima / BNS găzduiește Seminarul regional privind Compilarea Tabelului Resurse-Utilizări
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire