Prima / Specialiștii BNS participă la Conferința Internațională a Statisticienilor în domeniul Muncii
 
Specialiștii BNS participă la Conferința Internațională a Statisticienilor în domeniul Muncii
15.10.2018
Specialiștii BNS participă la Conferința Internațională a Statisticienilor  în domeniul Muncii
  
În perioada 10-19 octombrie 2018, specialiștii Biroului Național de Statistică (BNS), participă la cea de-a 20-a Conferință Internațională a Statisticienilor în domeniul Muncii (International Conference of Labour Statisticians), care se desfășoară la sediul Organizației Internaționale a Muncii (OIM) din Geneva, Elveția și are loc o dată la 5 ani. La eveniment participă experți ai Ministerelor Muncii și Oficiilor Naționale de Statistică.
 
În cadrul conferinței vor fi discutate subiecte, precum revizuirea Clasificării Internaționale a Statutului Ocupațional (ICSE-93), actualizarea privind punerea în aplicare a celei de-a 19-a rezoluții privind statistica muncii, ocuparea și sub-utilizarea forței de muncă, precum și standardele statistice pentru măsurarea migrației forței de muncă și a muncii forțate.
 
Conferința Internațională a Statisticienilor în domeniul Muncii este abilitată cu dreptul de a face recomandări pe teme selectate privind statistica muncii, sub formă unor rezoluții și ghiduri, care ulterior sunt aprobate de către organul de conducere al OIM înainte ca acestea să fie introduse în setul de standarde internaționale privind statistica muncii.
 
Mai multe detalii găsiți pe site-ul Organizației Internaționale a Muncii.
 
 
Prima / Specialiștii BNS participă la Conferința Internațională a Statisticienilor în domeniul Muncii
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire