Prima / Amânarea termenelor de diseminare a comunicatelor trimestriale „Veniturile și cheltuielile populației”
 
Amânarea termenelor de diseminare a comunicatelor trimestriale „Veniturile și cheltuielile populației”
20.09.2019

Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, comunicatul de presă „Veniturile și cheltuielile populației în trimestrul I 2019” și „Veniturile și cheltuielile populației în trimestrul II 2019”  care urmau să fie diseminate pe data de 24 septembrie 2019, nu vor fi diseminate în anul curent.

În anul 2019, Cercetarea Bugetelor Gospodăriilor Casnice (CBGC) (sursa datelor acestor comunicate) a suferit o serie de modificări, așa ca: un nou eșantion de gospodării, noi coeficienți de extindere, utilizarea numărului populației cu reședință obișnuită. De asemenea, în prezent, cu suportul Băncii Mondiale, are loc revizuirea metodelor de calcul a indicatorilor ce țin de veniturile și cheltuielile gospodăriilor casnice, ceea ce va cauza modificări în datele diseminate.

În scopul asigurării calității și coerenței interne a datelor produse, BNS a decis să nu disemineze în anul curent datele trimestriale (inclusiv cele pentru trimestrul III și IV 2019)  privind rezultatele CBGC, și le va disemina conform Programului Lucrărilor Statistice în anul 2020, în baza metodelor de calcul revizuite.

Prima / Amânarea termenelor de diseminare a comunicatelor trimestriale „Veniturile și cheltuielile populației”
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2022 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire