Prima / Banca de date "Statbank"
 
Banca de date "Statbank"
29.06.2016

Banca de date ”StatBank” http://statbank.statistica.md conține tabele detaliate cu serii de timp. Cu ajutorul acestui instrument puteți să vă creați propriile selecții și să le salvați în diferite formate de fișiere. De asemenea, pentru dezvoltatorii de aplicații oferim un API pentru fiecare tabel.

Alegeți domeniul de interes:

Mediul înconjurător (Meteorologia, Utilizarea apei, Fondul funciar, Protectia aerului etc.)

Populația și procesele demografice (Numărul populației, Născuți, Decedați, Căsătorii, Divorțuri, Migrație etc.)

► Statistica socială (Forța de muncă, Salarizare, Nivelul de trai, Educație, Sănătate, Infracționalitate, Protecție socială, Cultură etc.)

► Statistica economică (Agricultura, Antreprenoriat, Comert exterior, Comert interior, Constructii, Conturi nationale, Industrie, Investitii in active, Preturi, Resurse energetice, Tehnologia informatiei, Transporturi, Turism etc.)

► Statistica gender (Educația, Sănătatea, Abilitarea economică, Participarea în procesul decizional)

► Statistica regională


!!!Anunț important pentru utilizatorii băncii de date:

BNS a recalculat numărul populației pentru ultimii 5 ani prin aplicarea definiției internaționale privind reședința obișnuită și prin utilizarea, în premieră, a datelor privind traversările frontierei de stat de către persoanele fizice oferite de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (mai multe detalii).

Recalcularea numărului populației a necesitat respectiv și revizuirea indicatorilor relativi raportați la numărul populației din alte domenii statistice (de ex. ratele, indicatorii raportați la 10 mii/100 mii locuitori etc.). Astfel, o serie de indicatori din Banca de date sunt sau vor fi revizuiți pentru perioada 2014-2019, în conformitate cu numărul populației recalculat.

Luând aceasta în considerație, structura băncii de date a suferi unele modificări, și anume: la unele compartimente existente au fost create noi compartimente care conțin indicatorii revizuiți, de ex.:

Populația și procesele demografice

  • Populația cu reședință obișnuită și indicatorii demografici revizuiți (2014-2019)
  • Populația stabilă și procesele demografice

etc.

 De asemenea, unele tabele au fost modificate, iar altele nu vor mai fi actualizate. Fiecare tabel conține note cu explicații metodologice adiționale.


Banca de date se actualizează cu regularitate conform Calendarului actualizării Băncii de date.

Rezultatele Recensământului Populației și al Locuințelor 2014 pot fi accesate în aplicația http://recensamant.statistica.md

Telefon de contact: 022 40 30 70

Prima / Banca de date "Statbank"
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire