​​​​​​​Apelul Comisiei naționale pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024 cu privire la recenzarea populației  

https://statistica.gov.md/index.php/ro/apelul-comisiei-12_61359.html

Comisia națională pentru recensământul populației și locuințelor adresează  mulțumiri tuturor persoanelor, care deja au participat la recensământ, onorându-și obligațiile prevăzute în Legea 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor, manifestând deschidere, cooperare și spirit civic în procesul de recenzare,  prin furnizarea datelor de recensământ, necesare pentru analiza situației actuale și asigurarea dezvoltării  durabile a țării.

De la lansarea Recensământului populației și locuințelor 2024, pe data de  8 aprilie curent, până în prezent, au fost recenzate circa 2,4 milioane de persoane (cu și fără reședință obișnuită) și peste 1,6 milioane de locuințe (ocupate, secundare și neocupate).

Comisia națională pentru recensământul populației și locuințelor (în continuare Comisia) adresează  mulțumiri tuturor persoanelor, care deja au participat la recensământ, onorându-și obligațiile prevăzute în Legea 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor, manifestând deschidere, cooperare și spirit civic în procesul de recenzare,  prin furnizarea datelor de recensământ, necesare pentru analiza situației actuale și asigurarea dezvoltării  durabile a țării. De asemenea, Comisia apreciază mult dedicația și responsabilitatea de care a dat și dă dovadă în continuare personalul de recensământ, în special recenzorii și supervizorii, în activitatea lor nobilă și cu abnegație pentru a asigura ca toate locuințele și persoanele să fie recenzate corect și complet.

Perioada rămasă până la finele recenzării - data de 7 iulie curent este destinată finalizării  procesului de recenzare, inclusiv realizarea interviurilor cu membrii locuințelor care încă nu au fost cuprinse de recensământ, în vederea asigurării calității și bunei acoperiri a locuințelor și persoanelor care sunt subiecte ale recensământului, pentru ca nici un locuitor al țării să nu rămână înafara recensământului.

Astfel, Comisia națională pentru recensământul populației și locuințelor face un apel către locuitorii țării care încă nu au participat la recenzare de a lua da dovadă de responsabilitate civică și de a se recenza. În această ordine de idei, locuitorii țării indiferent de  apartenența etnică, religie, limba maternă, statutul șederii pe teritoriul Republicii Moldova și cea vorbită de obicei sunt îndemnați să facă legătură cu personalul de recensământ din sectoarele de recenzare din raza domiciliului acestora pentru a fixa data și ora interviurilor în termene proxime.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

Amintim că, conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ a persoanelor care fac obiectul recenzării este obligatorie.

Informația furnizată la recensământ este confidențială!  Aceasta va servi pentru informarea societății despre situația demografică și socială a locuitorilor țării și a comunităților, prin producerea de statistici naționale actuale, complete, necesare pentru a îmbunătăți calitatea vieții populației țării!

Participați la Recensământul populației și locuințelor 2024 – pentru că fiecare om și casă contează!

Fiți recenzați! Contribuiți la dezvoltarea țării și a localității în care locuiți!”

Apelul a fost aprobat astăzi, 28 iunie, în cadrul ședinței Comisiei  naționale pentru Recensământul populației și locuințelor (CNRPL).

28.06.2024

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md