O nouă oportunitate de a participa la recensământ: au fost deschise secțiile staționare de informare și recenzare  pentru cei care nu au fost încă recenzați

https://statistica.gov.md/index.php/ro/o-noua-oportunitate-de-a-participa-la-recensamant-au-12_61366.html

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Recensământul populației și locuințelor pe teren este în plină desfășurare. Recenzarea va dura până pe data de 7 iulie 2024 - ultima zi de colectare a datelor în teren.

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa la următorul link https://statistica.gov.md/ro/adresele-sectiilor-stationare-de-informare-si-recenzare-10082_61365.html

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv.

Regimul de lucru: Luni - Duminică, 08:00 - 21:00.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând următorul formular https://statistica.gov.md/ro/programare-la-sectiile-stationare-de-recenzare-10082_61360.html

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.  

Important! La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Reamintim că persoanele care nu au reușit să participe la recensământ au de asemenea următoarele opțiuni:

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024!

Au mai rămas doar 7 zile pentru recenzarea persoanelor care încă nu au fost recenzate!

Amintim că, conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care prin Lege sunt obligate să participe la recensământ, dar vor evita participarea la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sunt pasibile de răspundere contravențională în conformitate cu art.330 și art. 419 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, cu aplicarea amenzii în mărime de la 1000 până la 2500 de lei.

Participați la Recensământul populației și locuințelor 2024 – pentru că fiecare om și casă contează!

 

01.07.2024

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md