Biroul Național de Statistică prezintă numărul revizuit al populației Republicii Moldova, inclusiv datele despre migrație

https://statistica.gov.md/ro/biroul-national-de-statistica-prezinta-numarul-revizuit-al-populatiei-republicii-12_260.html

Evenimentul public de lansare a numărului revizuit al populației Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018 va avea loc pe data de 11 iulie la ora 10:00, în incinta Biroului Național de Statistică.

CINE: Biroul Național de Statistică (BNS) al Republicii Moldova

CE: Eveniment public de lansare a numărului revizuit al populației Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018. Datele au fost elaborate utilizând o metodologie îmbunătățită, în conformitate cu standardele și recomandările ONU. În premieră, datele conțin informația despre migrație în baza traversării frontierei de stat.

UNDE: Biroul Național de Statistică (str. Grenoble, 106), Sala de Conferințe, et. 8

CÂND: 11 iulie, ora 10:00

VORBITORI:

  • Vitalie Valcov, Director General BNS
  • Rita Columbia, Reprezentanta UNFPA Moldova
  • Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției
  • Eliahu Ben Moshe, expert internațional în demografie

Evenimentul este destinat reprezentanților ministerelor, autorităților publice centrale, mediului academic, societății civile, partenerilor de dezvoltare și mass-media.

DE CE: Biroul Național de Statistică, cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și a Biroului de Cooperare al Elveției (SDC), a revizuit numărul populației Republicii Moldova pentru anii 2014-2018, aliniindu-se, astfel, standardelor și recomandărilor internaționale în domeniul statistica demografică. Numărul revizuit include, în premieră, datele despre fluxurile migraționale ale populației pentru aceeași perioadă.

De asemenea, au fost revizuiți și principalii indicatori demografici ai țării, cum ar fi speranța de viață, rata fertilității și a mortalității, structura pe vârste și sexe. Ulterior, Biroul Național de Statistică, va revizui și alți indicatori socio-economici reieșind din numărul revizuit al populației.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Mondiale a Populației, celebrată anual pe 11 iulie.

Rugăm respectuos ca reprezentanții mass-media să confirme prezența până pe data de 10 iulie, ora 15:00, la adresa de email presa@statistica.gov.md.

Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la nr. de tel (022) 403 051, Alina Jalba, Direcția diseminare și comunicare sau (022) 403 124, Valentina Istrati, șef, Direcția recensăminte.

 

*Notă pentru editori:

  • Jurnaliștii vor avea posibilitatea să realizeze interviuri individuale cu vorbitorii la finele evenimentului, conform agendei.

09.07.2019

© 2023. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate