BNS invită cetățenii să participe la un sondaj de opinie privind Recensământul Populației și Locuințelor 2024

https://statistica.gov.md/ro/bns-invita-cetatenii-sa-participe-la-un-sondaj-de-opinie-12_61404.html

Doritorii vor putea răspunde online, accesând site-ul BNS la următorul link https://statistica.gov.md/ro/sondaj-de-opinie-online-privind-participarea-la-recensamantul-populatiei-10082_61403.html și, de asemenea, un număr de respondenți selectați în baza unui eșantion reprezentativ vor fi contactați telefonic. Sondajul se va desfășura în perioada 19 iulie – 09 august.

Biroul Național de Statistică (BNS) invită cetățenii să participe la un sondaj de opinie privind Recensământul Populației și Locuințelor 2024. Doritorii vor putea răspunde online, accesând site-ul BNS la următorul link https://statistica.gov.md/ro/sondaj-de-opinie-online-privind-participarea-la-recensamantul-populatiei-10082_61403.html și, de asemenea, un număr de respondenți selectați în baza unui eșantion reprezentativ vor fi contactați telefonic. Sondajul se va desfășura în perioada 19 iulie – 09 august.

Scopul sondajului este de a afla opiniile respondenților cu privire la participarea, în perioada 8 aprilie – 7 iulie curent, la recensământ și de a evalua activitatea de recenzare.

Respondenții vor fi solicitați să aprecieze experiența generală de participare la recensământ, să aprecieze modalitatea de colectare a datelor, prestația recenzorului, dacă a fost vreo întrebare deranjantă (și care anume), cum apreciază interviul (inclusiv ca durată), de unde au aflat despre desfășurarea recensământului, cum apreciază campania de comunicare și informare despre recensământ ș.a.

BNS roagă cetățenii să participe la sondajul de opinie, atât accesând site-ul BNS, cât și răspunzând la întrebări în cazul în care vor fi contactați telefonic, astfel răspunsurile lor vor contribui la evaluarea activității de recenzare, precum și la îmbunătățirea organizării și desfășurării recensămintelor viitoare.

19.07.2024

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md