Întâlnire dintre conducerea BNS și reprezentanții companiei Oracle

https://statistica.gov.md/ro/tic-12_60273.html

La data de 18 ianuarie curent conducerea Biroului Național de Statistică a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei Oracle pentru România, Moldova și țările adriatice.

La data de 18 ianuarie curent conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei Oracle pentru România, Moldova și țările adriatice. Subiectul principal al discuțiilor a vizat examinarea soluțiilor de prestare a serviciilor Oracle atât la nivel de instituție, cât și la nivel de platformă MCloud.

În debutul întrevederii, directorul general al BNS, Oleg Cara, a salutat prezența reprezentanților Oracle, precum și deschiderea acestei companii de a conlucra cu BNS, menționând colaborarea îndelungată cu aceștia.

La rândul lor, reprezentanții companiei Oracle au vorbit despre aspectele tehnice în ceea ce privește gestionarea infrastructurii tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) prin intermediul furnizorului de tehnologie Oracle.

Menționăm că, una din prioritățile BNS este de a moderniza infrastructura TIC și de a beneficia de oportunitățile oferite de noile tehnologii, inclusiv de soluțiile TIC oferite de Oracle pentru dezvoltarea capacităților BNS în producerea și diseminarea informației statistice fiabile, în formă prietenoasă și termeni cât mai restrânși.

18.01.2023

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md