Întrevederea conducerii BNS și a Agenției Naționale a Arhivelor

https://statistica.gov.md/ro/intrevederea-conducerii-bns-si-a-agentiei-nationale-a-arhivelor-12_60265.html

Conducerea Biroului Național de Statistică și cea a Agenției Naționale a Arhivelor au avut o întrevedere în cadrul căreia au discutat aspecte ce țin de colaborarea dintre instituții în domeniul arhivării documentelor, inclusiv privind cadrul normativ respectiv.

Conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) și cea a Agenției Naționale a Arhivelor (ANA) au avut o întrevedere în cadrul căreia au discutat aspecte ce țin de colaborarea dintre instituții în domeniul arhivării documentelor, inclusiv privind cadrul normativ respectiv.

În debutul întâlnirii, directorul general al BNS, Oleg Cara, a menționat despre produsele statistice elaborate de BNS și specificul informației statistice, în special confidențialitatea informației statistice primare. Oleg Cara a mulțumit conducerii ANA pentru deschiderea de a conlucra în vederea optimizării modalității, condițiilor și termenelor de păstrare și arhivare a documentelor, exprimând speranța că, cadrul normativ în domeniu va fi ajustat la cerințele actuale, fiind soluționate inclusiv problemele ce țin de arhivarea documentelor electronice.

La rândul său, Igor Cașu, directorul ANA, a relatat despre importanța informației produse și diseminate de BNS, inclusiv a publicațiilor, datelor în diverse domenii statistice și a dat asigurări că, propunerile BNS privind ajustarea cadrului normativ vor fi examinate minuțios în vederea soluționării problemelor abordate de BNS.

De notat că, părțile au discutat ajustările propuse de BNS la cadrul normativ în domeniul vizat, care vor contribui inclusiv la modernizarea modalității de arhivare a documentelor și utilizarea mai eficientă a resurselor bugetare necesare pentru păstrarea documentelor, acestea fiind în permanentă creștere.

09.01.2023

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md