Misiunea expertei UNFPA privind desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024

https://statistica.gov.md/ro/misiunea-expertei-unfpa-privind-desfasurarea-recensamantului-populatiei-si-locui-12_61296.html

În perioada 3-7 iunie la Biroul Național de Statistică s-a desfășurat misiunea expertei internaționale în domeniul recensământului, Diana Beltadze, care are drept scop acordarea suportului pentru desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024.

În perioada 3-7 iunie la Biroul Național de Statistică s-a desfășurat misiunea expertei internaționale în domeniul recensământului, Diana Beltadze, care are drept scop acordarea suportului pentru desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024.

În cadrul misiunii au fost trecute în revistă principalele acțiuni de progres ce au fost realizate în cele 2 luni de desfășurare a Recensământului 2024, inclusiv procesul de recenzare în regiuni, activitățile de monitorizare, dificultățile cu care s-a confruntat personalul temporar de recensământ, incidentele înregistrate și rezolvate etc.

Pe perioada misiunii de expertiză experta a avut mai multe întâlniri cu personalul din cadrul direcțiilor responsabile de desfășurarea RPL 2024 de la BNS. La aceste sesiuni de discuții s-a vorbit despre cum decurge monitorizarea activităților sistemelor informaționale geografice (GIS), sectorizarea locuințelor colective și recenzarea persoanelor care se regăsesc în aceste locuințe, despre funcționalitatea aplicației CAPI, a tablourilor de monitorizare, a aplicației destinate spațiului locativ colectiv etc.

Totodată, experta a oferit recomandări în vederea stabilirii metodelor de estimare pentru utilizarea surselor de date administrative și private relevante pentru RPL 2024 și revizuirea acestora și a prezentat acțiunile care trebuie întreprinse pentru a asigura combinarea surselor administrative și informațiilor colectate la recensământ.

De asemenea, personalul BNS a primit suport din partea expertei internaționale privind finalizarea planului de tabulare, actualizarea enumerării locuințelor colective, numărarea personalului diplomatic și a familiilor acestora aflate în afara țării etc.

Informăm că, expertiza a fost oferită în cadrul proiectului de asistență tehnică „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fondul ONU pentru Populație.

07.06.2024

© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md