Producția și consumul de energie în țările Parteneriatului Estic, ediția 2022

https://statistica.gov.md/ro/productia-si-consumul-de-energie-in-tarile-parteneriatelor-estice-9668_60167.html

Această publicație se bazează pe activitatea desfășurată de țările Parteneriatului Estic cu privire la statisticile energetice și în special, la balanțele energetice.

Publicația începe cu o prezentare generală a activității desfășurate în țările partenere, în ultimul deceniu cu asistența Uniunii Europene (UE) și a altor organizații internaționale. Cele cinci capitole sunt dedicate fiecărei țări partenere, în care sunt analizate și comentate statisticile și indicatorii cheie privind furnizarea și utilizarea energiei. O sinteză regională oferă o comparație între țări pe anumiți indicatori selectați.

Anexele conțin note metodologice, inclusiv o secțiune de metadate pregătită pentru fiecare țară. Anexele, de asemenea, includ o mulțime de date detaliate într-un format comparabil pentru fiecare țară parteneră, inclusiv balanța energetică 2020, serii cronologice pentru principalele fluxuri și produse ale balanței energetice și o selecție de indicatori calculați din balanța energetică și datele macroeconomice:

- Independența și securitatea energetică;
- Ponderea surselor de energie regenerabilă (SER) în Aprovizionarea Totală cu Energie și Consumul Total Final de Energie;
- Mixul energetic;
- Indicatorii de intensitate și eficiență energetică.

Elaborată de Proiectul Statistici prin Parteneriatul Estic (STEP) 

În limba engleză

Versiune electronică 


© 2024. Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate / Dezvoltat de Brand.md