Activitatea Biroului Național de Statistică împărtășită reprezentanților Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională

La data de 7 decembrie curent Biroul Național de Statistică (BNS) a găzduit vizita delegației Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), aflată într-o misiune de lucru în țara noastră.

În cadrul acestei vizite reprezentanții JICA au fost familiarizați cu activitatea BNS și cu cele mai importante realizări în domeniul statistic precum optimizarea proceselor statistice, inovațiile și statisticile experimentale, modernizarea site-ului oficial al BNS, extinderea băncii de date, clasarea Republicii Moldova pe locul 17 în lume după disponibilitatea și deschiderea datelor statisticilor oficiale ș.a.

Totodată, membrii delegației au fost interesați de experiența Biroului în producerea datelor statistice privind produsul intern brut și indicele prețurilor de consum, precum și termenele de diseminare a acestor date pe site-ul oficial al BNS.

Informăm că, în perioada 4-8 decembrie 2023 reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională se află într-o misiune de evaluare a situației macroeconomice în Republica Moldova.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER