BNS studiază experiența INS România în armonizarea statisticii oficiale cu aquis-ul comunitar

În perioada 4-6 octombrie curent, specialiștii Biroului Național de Statistică au beneficiat de instruiri oferite de experta  Daniela Ștefănescu, director al Direcției de Afaceri Europene și Cooperare Internațională din cadrul Institutului Național de Statistică al României.

Experta a vorbit despre acțiunile întreprinse de statistica oficială românească pentru armonizarea treptată și dinamică cu normele și standardele Uniunii Europene. În context au fost evidențiate acțiunile precum fortificarea capacităților instituționale, crearea structurilor puternice pentru dezvoltarea statisticii regionale într-un cadru instituțional coerent și coordonat, îmbunătățirea continuă a calității statisticii oficiale, producerea datelor statistice care să satisfacă nevoile și cerințele utilizatorilor etc.

Totodată, Daniela Ștefănescu a prezentat experiența institutului de statistică român privind transpunerea regulamentelor UE în domeniul statisticii, în vederea aprecierii  gradului de conformitate la acquis-ul comunitar, inclusiv modalitatea de raportare a progreselor.

Agenda misiunii a inclus și sesiuni de discuții cu statisticieni din diverse domenii pentru a realiza un plan de acțiuni privind cooperarea pe viitor dintre BNS și INS România.

Subliniem că, experta Daniela Ștefănescu a mai oferit sprijin specialiștilor BNS în ceea ce privește îmbunătățirea managementului calității în statistică și dezvoltarea unui manual privind calitatea în statistici, în conformitate cu standardele europene în materie. 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER