​​​​​​​Certificarea sistemului de management al securității informației și protecției datelor cu caracter personal al BNS menținută și pentru anul 2024

În cadrul Biroului Național de Statistică (BNS) a fost efectuat auditul extern (etapa a 2-a) de supraveghere cu privire la nivelul de conformitate a sistemului de management cu standardele ISO/IEC 27001:2013 privind securitatea informației și ISO/IEC 27701:2019 privind protecția datelor cu caracter personal/confidențialeîn domeniul Producerea statisticilor oficiale”. Auditul de supraveghere a fost efectuat la finele lunii ianuarie curent de către o companie de certificare  din Uniunea Europeană.

Potrivit concluziilor raportului de audit, sistemul de management al BNS este implementat în conformitate cu criteriile de audit, este capabil să îndeplinească cerințele legale de reglementare și contractuale și, totodată, este eficace pentru obținerea rezultatelor așteptate.

Ținem să reamintim despre faptul că, la sfârșitul anului 2022 Biroul Național de Statistică a obținut certificatele de conformitate corespunzător standardelor ISO/IEC 27001:2013 privind securitatea informației și ISO/IEC 27701:2019 privind protecția datelor cu caracter personal/confidențiale.

Prin certificare, urmată de auditul extern din ianuarie curent, s-a confirmat faptul că sistemul de management de protejare a datelor cu caracter personal, confidențialitate, integritate și disponibilitate a informației este conform cerințelor standardelor, fiind aplicate cele mai bune practici de menținere și îmbunătățire a sistemelor informaționale și securității informației.

Activitatea a fost susținută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER