Directorul general al BNS a participat la ședința primarilor a Consiliului raional Sîngerei

La data de 5 aprilie o delegație din partea Biroului Național de Statistică (BNS), condusă de directorul general, Oleg Cara, a participat la ședința primarilor desfășurată la Consiliul raional Sîngerei.

La ședință au fost prezenți conducerea raionului Sîngerei, primarii localităților și reprezentanții subdiviziunilor Consiliului raional.

Un subiect discutat la ședință ține de numărul populației cu reședință obișnuită elaborat și prezentat de BNS. Directorul general al BNS, Oleg Cara, a prezentat sursele administrative și recomandările internaționale care stau la baza elaborării datelor despre populația cu reședință obișnuită, metodologia de calcul, clasificările utilizate etc.

Un subiect de interes pentru primarii prezenți la această ședință a fost situația persoanelor care locuiesc peste hotare, având viza de reședință în localitățile Republicii Moldova. În acest context, Oleg Cara a declarat că este important de a cunoaște numărul de persoane care locuiesc de facto în Republica Moldova, menționând că acesta este obiectivul principal al Recensământului populației și locuințelor ce va fi desfășurat în perioada 8 aprilie-7 iulie a anului curent. Oleg Cara a mai adăugat că statisticile despre situația reală privind structura demografică și socio-economică a populației vor contribui la  elaborarea corectă a politicilor publice naționale și locale, pentru desfășurarea eficientă a activităților administrative sau a celor de cercetare și pentru dezvoltarea umană a țării.

În cadrul ședinței au fost discutate și explicate diferențele metodologice dintre datele statistice privind numărul populației cu reședință obișnuită prezentate de BNS în raport cu datele privind numărul populației furnizate de alte surse.

Totodată, Oleg Cara a informat participanții referitor la unele aspecte importante legate de desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024, exprimându-și aprecierea pentru interesul manifestat față de activitatea Biroului și pentru deschidere în vederea promovării și realizării acestui exercițiu de importanță națională.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER