Invitație de presă

Biroul Național de Statistică (BNS) în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) organizează vineri, 25 august 2023, ora 12:30,conferința de presă dedicată lansării recensământului de probă al populației și locuințelor care se va desfășura în perioada 28 august – 10 octombrie 2023 în 11 localități din țară.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansat proiectul de asistență tehnică „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

La eveniment vor participa:

  • Oleg Cara, Directorul general al Biroului Național de Statistică
  • Artur Mija, Secretarul General al Guvernului
  • Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova
  • Nigina Abaszada, Reprezentanta Rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova

Conferința va avea loc la sediul BNS: str. Grenoble 106, et 8, sala mare, începând cu ora 12:30.

Intrarea se va face în baza legitimațiilor.

Menționăm că recensământul de probă este o etapă obligatorie de pregătire a Recensământului populației și locuințelor planificat pentru anul 2024, ca parte a rundelor mondiale de recensăminte, care se desfășoară o dată la 10 ani, realizate în conformitate cu recomandările internaționale.

Acesta are scopul de a testa chestionarele de recensământ, instrumentele de colectare a datelor și diverse aspecte privind modul de organizare a recenzării. Recensământul de probă, de asemenea, contribuie la înțelegerea mai bună a provocărilor și obstacolelor posibile în desfășurarea cu succes a recensământului din anul viitor, astfel asigurând o calitate înaltă a informațiilor colectate.

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER