Seminare de instruire cu agenții economici, organizate de Biroul National de Statistică

În primul trimestrul al anului curent, circa 1 350 de reprezentanți ai entităților economice din municipiul Chișinău și din 31 de raioane ale țării au participat la seminare de instruire organizate de Biroul Național de Statistică: Centrele Regionale pentru Statistică din Chișinău, Nord, Centru și Sud. Participanții au fost familiarizați în cadrul mai multor sesiuni de instruire cu aspectele practice în procesul de colectare a datelor.

În cadrul instruirilor, participanții și-au consolidat capacitățile privind completarea chestionarelor statistice în următoarele domenii: educație, forța de muncă și câștigul salarial, investiții, construcții și fondul locativ, industrie și energetică, finanțe, antreprenoriat, export și import de servicii, comunicații și tehnologia informației, transporturi și agricultură.

Remarcăm că, Biroul Național de Statistică desfășoară periodic seminare de instruire destinate agenților economici ce au drept scop de a facilita cunoașterea conținutului și modului de completare a chestionarelor statistice și prezentare a acestora (inclusiv prin intermediul Ghișeului unic de raportare electronică), care stau la baza elaborării diverselor informații din domeniile economic, socio-demografic și de mediu, puse la dispoziția tuturor utilizatorilor prin intermediul Băncii de date, comunicatelor de date și altor produse plasate pe pagina web a BNS. Subliniem că, în rezultatul optimizării sistemului de rapoarte statistice, în scopul reducerii sarcinii informaționale asupra mediului de afaceri, în anul 2022 au fost excluse 14 chestionare statistice, în anul 2023 - 3, iar numărul rapoartelor digitalizate pentru raportarea electronică a fost extins în ultimul an cu 6 chestionare.

La solicitarea agenților economici, BNS va continua organizarea sesiunilor de instruire cu reprezentanții mediului de afaceri.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER