Ziua Ușilor Deschise la Biroul Național de Statistică

Biroul Național de Statistică (BNS) organizează luni, 16 octombrie, Ziua Ușilor Deschise. Evenimentul este organizat în contextul Zilei Statisticianului, marcată anual în Republica Moldova la data de 20 octombrie.

Biroul își va deschide ușile pentru toți cei care doresc să cunoască mai multe despre domeniul statistic, fiind ghidați de echipa formată din managementul și alți colaboratori ai instituției, care vor răspunde la întrebările vizitatorilor ce vor veni în această zi la instituție. Vizitatorilor le vor fi oferite explicații referitor la disponibilitatea statisticilor din diverse domenii social-economice, precum și noile metode, inovative pe care le utilizează BNS în vederea producerii informației statistice și asigurarea cererii din partea utilizatorilor.

De asemenea, vizitatorii vor beneficia de resurse informative oferite atât în format digital, cât și tipărit despre rolul datelor statistice pentru societate și fiecare persoană în parte, precum și modalitatea de căutare facilă a informațiilor necesare.

În cadrul Zilei Ușilor Deschise sunt așteptați și studenții instituțiilor de învățământ cu profil economic, financiar, administrativ, al tehnologiilor informaționale ș.a., pentru a se familiariza cu posibilitatea efectuării practicii de stagiu la BNS, dar și de angajare în domeniul statisticii la noi în țară.

Vizitatorii sunt invitați la sediul BNS (str. Grenoble 106, mun. Chișinău), între orele 11.00 și 16.00, în baza înscrierilor prealabile făcute AICI.

Ziua Ușilor Deschise este organizată în cadrul activităților de educație statistică, realizată de Biroul Național de Statistică.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER