RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 07.12.2021
Prima / Noutăţi / Proiectul UE "Îmbunătăţirea Statisticii Regionale": Reuniuni de lucru în luna februarie 2015
Proiectul UE "Îmbunătăţirea Statisticii Regionale": Reuniuni de lucru în luna februarie 2015
05.03.2015
Versiune tipar

Proiectul UE "Îmbunătăţirea Statisticii Regionale": Reuniuni de lucru în luna februarie 2015

Pe parcursul lunii februarie, experții cheie ai proiectului “Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova” au participat la o serie de întâlniri, cu scopul de a discuta detaliile tehnice care urmează a fi implementate pentru următoarele activități ale proiectului.

D-na Liliana Lucaciu (Expert cheie în Consolidarea capacității) a avut întâlniri cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Subiectele discutate s-au referit la necesitățile consolidării capacităților pentru elaborarea analizelor socio-economice de dezvoltare regională, pentru proiectarea politicilor și potențiala constituire a observatoarelor teritoriale, potrivit recomandărilor făcute în proiectele anterioare. De asemenea s-a discutat și despre nevoile de informații referitoare la disparitățile intra-regionale și la indicele de deprivare a  ariilor mici, precum și despre coordonarea cu proiectul MLPS.

Dl Vygandas Norkus (Expert cheie în domeniul TI) a efectuat o evaluare preliminară a infrastructurii IT și a instrumentelor utilizate de către BNS și oficiile sale teritoriale din Bălți și Comrat pentru elaborarea statisticilor regionale. Rezultatele acestei evaluări au fost prezentate la BNS împreună cu dl José Luis Cervera (liderul echipei) în cadrul unei întâlniri. De asemenea, în rezultatul strânsei cooperări cu reprezentanții Direcției sinteză și diseminarea informației statistice a fost creat pagina web a proiectului.

În scopul creșterii capacității de calcul a BNS pentru conturile regionale, dl Jean-Paul Blandinières (Expert cheie în domeniul conturilor regionale) a discutat cu șeful Direcției conturi naționale și sinteze macroeconomice despre posibilitatea organizării unei prezentări la BNS, cu referință la instrumentul TI "ERETES" promovat de către Eurostat împreună cu INSEE (Franța). Această prezentare ar oferi oportunitatea de completare a gradului de conștientizare a personalului care va participa la evenimentul care a are loc la data de 5 martie 2015 "Why consider IT tools for national accounts compilation?" (eveniment secundar al CSONU-46  desfășurat la New York).

Mai multe detalii despre proiect găsiți la rubrica Cooperare internațională / Proiectul UE “Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova”

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
54874 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran