RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 23.07.2021
Prima / Noutăţi / Seminarul "Rolul informației geografice în procesele statistice de producție și diseminare a datelor"
Seminarul "Rolul informației geografice în procesele statistice de producție și diseminare a datelor"
25.10.2016
Versiune tipar

Seminarul "Rolul informației geografice în procesele statistice de producție și diseminare a datelor"

În perioada 24-28 octombrie curent, la Biroul Naţional de Statistică are loc misiunea expertului în Sistemul Informațional Geografic (SIG) de la Oficiul Central de Statistică al Poloniei, Janusz Dygaszewicz. 

În cadrul misiunii au fost prezentate tendințele recente și cele mai bune practici utilizate în Oficiile Naționale de Statistică din UE cu privire la analiza statistică spațială și utilizarea cartografiei statistice.

Janusz Dygaszewicz a vorbit și despre rolul informațiilor geografice în procesul statistic, geocodificare și integrarea datelor statistice cu datele spațiale, utilizarea instrumentelor SIG pentru colectarea de date și monitorizarea muncii în teren, prelucrarea și diseminarea datelor. De asemenea, a fost demonstrat Geoportalul statistic ca exemplu de platformă pentru analiza spațială și diseminarea datelor prin intermediul hărților statistice.

"Utilizarea SIG este importantă nu doar pentru diseminarea datelor, ci și în procesul de producție" zice Janusz Dygaszewicz, recomandând colectarea electronică a datelor, utilizând ca suport hărțile digitale.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului UE "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova". Proiectul a demarat la 10 noiembrie 2014 cu o durată de 2 ani.

La finele misiunii, expertul va veni cu recomandări privind introducerea tehnologiei SIG și eventual proiectarea unui Geoportal statistic de către BNS. Pe parcursul  misiunii va avea loc o întâlnire cu colegii de la Întreprinderea de Stat "Cadastru".

Persoană de contact: 
Diana Enache,
Şef al serviciului de informare şi comunicare cu mass-media 
Tel: 022 40 30 51  

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
35370 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran