UNFPA Moldova a donat un lot de măști, mănuși și dezinfectanți pentru angajații Biroului Național de Statistică

UNFPA Moldova a donat un lot de măști, mănuși și dezinfectanți pentru angajații Biroului Național de Statistică

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) a oferit tuturor angajaților Biroului Național de Statistică (BNS), inclusiv celor 36 de subdiviziuni teritoriale, un lot de produse de protecție și dezinfectanți în valoare de circa 10 mii de dolari. Produsele sunt oferite în contextul prevenirii și combaterii epidemiei cauzate de COVID-19. 

În total, au fost donate 6 mii de măști, 12 mii mănuși, 2 termometre cu infraroșu și 1248 litri de dezinfectanți. Acțiunea face parte din angajamentul UNFPA de a susține țara noastră, inclusiv instituțiile naționale, în răspunsul la pandemia COVID-19 și de a oferi suportul necesar în prevenirea acesteia în rândul angajaților.

"UNFPA apreciază înalt parteneriatul strategic cu Biroul Național de Statistică. Disponibilitatea datelor dezagregate privind populația este esențială în orice moment și mai ales în situațiile de urgență cum este pandemia COVID-19. UNFPA își menține angajamentul de a susține în continuare BNS în atingerea obiectivelor comune și sperăm că acest echipament va ajuta fiecare angajat al instituției să se simtă în siguranță și protejat la locul de muncă”, a menționat Nigina Abaszada, Reprezentantă rezidentă UNFPA în Republica Moldova. 

“Biroul Național de Statistică, ca și alte autorități publice, în perioada Stării de urgență, a respectat strict recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale și a organizat activitatea sa, preponderent, în regim de lucru la distanță. În așa fel, a fost asigurată producerea calitativă și la timp a datelor statistice. Acum însă, odată cu revenirea treptată la locurile de muncă (în birouri sau activitate în teren), angajații BNS din oficiul central, precum și cei din oficiile teritoriale, vor trebui să asigure și în continuare respectarea strictă a măsurilor de protecție personală, întru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19. Vrem să aducem sincere mulțumiri Fondului ONU pentru Populație în Moldova, care, în asemenea momente dificile, vine în sprijinul angajaților Biroului Național de Statistică cu un lot de echipamente de protecție și dezinfectanți. Donația oferită este foarte binevenită și oportună, pentru că ne va ajuta să ținem în continuare situația sub control în ceea ce privește răspândirea noului Coronavirus, în vederea asigurării sănătății și securității fiecărui angajat. De măști, mănuși și substanțe dezinfectante vor avea parte toți colaboratorii BNS, inclusiv operatorii de interviu și angajații oficiilor teritoriale pentru statistică, pentru ca aceștia să își poată continua activitatea în regim normal, în teren, inclusiv prin interacționarea cu gospodăriile populației și agenții economici, la colectarea datelor statistice. Biroul Național de Statistică apreciază înalt colaborarea fructuoasă pe care o are cu UNFPA în Moldova și speră ca această colaborare să aducă și pe viitor rezultate pozitive și durabile” , a declarat Directorul General al BNS, Vitalie Valcov.

UNFPA, ca parte a Programului de Țară pentru anii 2018 - 2022, desfășoară, în parteneriat cu BNS, câteva programe de amploare, care implică revizuirea numărul populației la nivel național și local și estimarea migrației internaționale și interne, în conformitate cu standardele internaționale, precum și dezvoltarea unui sistem informațional integrat al datelor statistice demografice. 

UNFPA, ca parte a echipei ONU Moldova, alături de partenerii de dezvoltare, susține răspunsul național la pandemie prin activități care își propun protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.

Video de la eveniment poate fi accesat aici.

Persoane de contact:

  

 
UNFPA_7.jpg
 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER