FAO oferă suport Biroului Național de Statistică în domeniul statisticii agriculturii

FAO oferă suport Biroului Național de Statistică în domeniul statisticii agriculturii

Biroul Național de Statistică (BNS) beneficiază de asistență din partea Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Misiunea de lucru a expertului internațional FAO, Vasile Petre, s-a desfășurat în perioada 15-19 noiembrie la BNS și a avut drept scop acordarea consultanței în vederea efectuării calculelor tipologiei exploatațiilor agricole.
 
Programul misiunii a vizat mai multe subiecte abordate în cadrul ședințelor de lucru cu specialiștii BNS, precum:

  • calcularea dimensiunii economice a exploatațiilor agricole obținute pe baza recensământului general agricol 2011, utilizând noii coeficienți;
  • calcularea tipologiei exploatațiilor agricole obținute pe baza recensământului general agricol 2011, utilizând dimensiunea economică calculată anterior;
  • construirea unor tabele/formate pentru diseminarea informațiilor pentru aceste exploatații;
  • calcularea dimensiunii economice a exploatațiilor agricole actualizate, utilizând noii coeficienți și calcularea tipologiei pentru aceste exploatații ș.a.

Misiunea a debutat cu ședința comună a reprezentanților BNS și Institutului Național de Cercetări Economice (INCE), care a urmărit analiza coeficienților Standard Output specifici elaborați de către INCE în cadrul proiectului de asistență tehnică finanțat de FAO și stabilirea modului de aplicare a acestora.
 
Este de remarcat faptul că BNS a beneficiat anterior de consultări și suport metodologic din partea experților FAO, inclusiv și a dlui V. Petre, în asigurarea finalizării Recensământului General Agricol din anul 2011, fiind realizat pentru prima dată în Republica Moldova, în corespundere cu standardele UE şi recomandările FAO cu privire la efectuarea unui recensământ agricol în perioada 2006-2015, pentru încadrarea în Runda Mondială a Recensămintelor Agricole 2010.
 
Menționăm că misiunea expertului FAO, desfășurată în aceste zile la BNS, este organizată în cadrul proiectului implementat de FAO „Perfecționarea statisticii agricole în Republica Moldova”, care vizează creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățire a capacităților naționale în realizarea și monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ce țin de alimentație și agricultură.
 
FAO_2.JPG
 
FAO_3.JPG


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER