Directorul general al BNS, Oleg Cara, în vizită de lucru la Soroca, localitate unde va avea loc Recensământul de probă al populației și locuințelor

Runda de vizite pe care le întreprinde directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, în cele 11 localități unde va avea loc Recensământul de probă al populației și locuințelor (RPL de probă) în perioada 28 august-10 octombrie 2023, a continuat la data de 11 august curent, la Soroca. Vizitele în cauză au drept obiectiv evaluarea gradului de pregătire pentru recensământul de probă, fortificarea relațiilor de colaborare cu partenerii BNS, în special cu reprezentanții autorităților publice locale, cărora le revine un rol major în buna pregătire și realizare a recensământului.

Directorul general al BNS s-a întâlnit cu conducerea primăriei Soroca, mediatorii comunitari cu alți reprezentanți ai comunității rome din oraș, precum și responsabilii pentru realizarea recensământului de probă din localitate.

Oleg Cara a mulțumit conducerii primăriei pentru deschidere și conlucrare, menționând că recensământul este o activitate care ne unește indiferent de apartenența etnică, religie sau ocupație. Directorul general a menționat că implicarea autorităților publice locale este foarte importantă pentru implementarea cu succes a recensământului de probă – etapă obligatorie a realizării recensământului de anul viitor, iar acest lucru este posibil doar cu implicarea și participarea activă a tuturor persoanelor și organizațiilor, asociațiilor care le reprezintă. Directorul a mai accentuat faptul că recensământul este o activitate apolitică și este realizat în beneficiul fiecărui cetățean și a întregii comunități.

La rândul lor, reprezentanții autorității locale au menționat despre importanța recensământului pentru bunăstarea oamenilor, dezvoltarea orașului și atragerea proiectelor investiționale, manifestând deschidere și susținere pentru BNS în acordarea suportului necesar pentru desfășurarea RPL de probă în localitate.

În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte referitoare la materialele informative despre RPL, identificarea și angajarea personalului de recensământ, procesul de colectare și prelucrare a datelor și asigurarea calității datelor statistice.

În cadrul deplasării la Soroca, Oleg Cara s-a întâlnit și cu reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu. Discuțiile avute au vizat subiecte referitoare la utilizarea tabletelor în procesul recenzării, crearea registrului populației, obiectivele recensământului de probă, colaborarea organelor desconcentrate ale autorităților publice în teritoriu în contextul RPL, inclusiv suportul reprezentanților Inspectoratului General al Poliției în asigurarea securității personalului RPL ș.a.

De menționat că, în contextul pregătirii către recensământul de probă, directorul general al BNS a întreprins de asemenea vizite de lucru în municipiul Bălți, satul Glinjeni din raionul Fălești, orașul Taraclia și satul Crihana Veche din raionul Cahul. Vizitele vor continua în următoarea perioadă, în alte 6 localități unde se va desfășura Recensământul de probă al populației și locuințelor în perioada 28 august – 10 octombrie 2023.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER