Recenzorii antrenați în Recensământul de PROBĂ al populației și locuințelor au fost instruiți privind desfășurarea recensământului

Pe parcursul săptămânii curente, peste 120 persoane au participat la seminarele de instruire pentru recenzorii  antrenați în efectuarea Recensământului de probă al populației și locuințelor. Acestea au fost organizate la nivel local de către personalul temporar de recensământ din cadrul Centrelor regionale pentru statistică (CRS) Centru, Nord, Sud și a municipiului Chișinău. 

Instruirile au fost organizate în toate cele 11 localități din țară în care se va desfășura Recensământul de probă din 28 august-10 octombrie 2023 și anume: municipiile Chișinău, Bălți, Soroca și Comrat, orașul Taraclia și satele Glinjeni din raionul Fălești, Varnița din raionul Anenii Noi, Butuceni din raionul Orhei, Crihana Veche din raionul Cahul, Copanca din raionul Căușeni.

În cadrul sesiunilor de lucru instructorii din cadrul CRS și supervizorii de recensământ au prezentat principiile metodologice ale recensământului, sfera de cuprindere, sarcinile și atribuțiile recenzorilor, metoda de colectare a informațiilor despre persoane și gospodărie, aspecte privind procedura de recenzare și modul de completare a chestionarelor.

Totodată, recenzorii au fost familiarizați cu cerințele față de asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal colectate în cadrul recensământului de probă, precum și aspecte de comunicare.

De menționat că, recenzorii au avut posibilitatea să testeze și exerseze cum vor colecta datele în teren și anume, utilizând metoda interviurilor personale asistate de computer (CAPI-Computer-assisted personal interviewing), aceasta fiind o metodă modernă de colectare a datelor cu ajutorul tabletelor.

Notăm că, instruirile au fost organizate cu suportul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER