RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.12.2021
Prima / Banca de date statistice
Banca de date "Statbank"
Versiune tipar
 

Banca de date ”StatBank” http://statbank.statistica.md conține tabele detaliate cu serii de timp. Cu ajutorul acestui instrument puteți să vă creați propriile selecții și să le salvați în diferite formate de fișiere. De asemenea, pentru dezvoltatorii de aplicații oferim un API pentru fiecare tabel.

Alegeți domeniul de interes:

Mediul înconjurător (Meteorologia, Utilizarea apei, Fondul funciar, Protectia aerului etc.)

Populația și procesele demografice (Numărul populației, Născuți, Decedați, Căsătorii, Divorțuri, Migrație etc.)

► Statistica socială (Forța de muncă, Salarizare, Nivelul de trai, Educație, Sănătate, Infracționalitate, Protecție socială, Cultură etc.)

► Statistica economică (Agricultura, Antreprenoriat, Comert exterior, Comert interior, Constructii, Conturi nationale, Industrie, Investitii in active, Preturi, Resurse energetice, Tehnologia informatiei, Transporturi, Turism etc.)

► Statistica gender (Educația, Sănătatea, Abilitarea economică, Participarea în procesul decizional)

► Statistica regională


!!!Anunț important pentru utilizatorii băncii de date:

BNS a recalculat numărul populației pentru ultimii 5 ani prin aplicarea definiției internaționale privind reședința obișnuită și prin utilizarea, în premieră, a datelor privind traversările frontierei de stat de către persoanele fizice oferite de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (mai multe detalii).

Recalcularea numărului populației a necesitat respectiv și revizuirea indicatorilor relativi raportați la numărul populației din alte domenii statistice (de ex. ratele, indicatorii raportați la 10 mii/100 mii locuitori etc.). Astfel, o serie de indicatori din Banca de date sunt sau vor fi revizuiți pentru perioada 2014-2019, în conformitate cu numărul populației recalculat.

Luând aceasta în considerație, structura băncii de date a suferi unele modificări, și anume: la unele compartimente existente au fost create noi compartimente care conțin indicatorii revizuiți, de ex.:

Populația și procesele demografice

  • Populația cu reședință obișnuită și indicatorii demografici revizuiți (2014-2019)
  • Populația stabilă și procesele demografice

etc.

 De asemenea, unele tabele au fost modificate, iar altele nu vor mai fi actualizate. Fiecare tabel conține note cu explicații metodologice adiționale.


Banca de date se actualizează cu regularitate conform Calendarului actualizării Băncii de date.

Rezultatele Recensământului Populației și al Locuințelor 2014 pot fi accesate în aplicația http://recensamant.statistica.md

Telefon de contact: 022 40 30 70

 
Noutăți
21.09.2021
Domeniul statistic „Ocrotirea sănătății” a fost actualizat cu noi informații
Domeniul statistic Ocrotirea sănătății din Banca de date statistice a Biroului Național de Statistică a fost completat cu noi informații statistice.
29.06.2021
Banca de date statistice a fost completată cu noi informații privind Formarea profesională, Accidentele de muncă și Câștigul salarial
Biroul Național de Statistică informează că domeniul statistic Forța de muncă și câstigul salarial din Banca de date a fost completat cu noi tabele care oferă informații mai detaliate ce se referă la Formarea profesională, Accidentele de muncă și condițiile de muncă, precum și Câștigul salarial.
21.06.2021
Datele privind sărăcia și inegalitatea - disponibile acum și în Banca de date statistice
Banca de date statistice „StatBank” a Biroului Național de Statistică a fost actualizată cu un nou compartiment - Sărăcia și inegalitatea, prin intermediul căruia pot fi obținute date statistice rapid, în format reutilizabil, în formă tabelară și grafică pentru a satisface necesitățile tuturor utilizatorilor de date.
29.04.2021
Noi informații statistice din domeniul agriculturii
Biroul Național de Statistică anunță despre disponibilitatea a noi informații statistice din domeniul agriculturii și, anume, cu referință la statistica culturii plantelor.
12.05.2020
Banca de date actualizată cu indicatori noi la nivel de localități
BNS informează că Banca de date a fost completată cu NOI tabele care conțin indicatori dezagregați la nivel de localități din domeniile social, economic, mediu și agricultură.
29.06.2016
Versiune actualizată a Băncii de date “Statbank”
Astăzi a fost lansată o versiune actualizată a Băncii de date https://statbank.statistica.md/ , activitate realizată cu asistența Proiectului UE “Îmbunătățirea statisticii regionale”, STATREG. Versiunea 2015 a PX-Web, aplicația web utilizată pentru diseminare a datelor în banca de date statistice, a fost îmbunătățită față de versiunile anterioare, și anume prin:
 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
51908 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran