Noi informații statistice din domeniul agriculturii

Noi informații statistice din domeniul agriculturii

Biroul Național de Statistică (BNS) anunță despre disponibilitatea a noi informații statistice din domeniul agriculturii și, anume, cu referință la statistica culturii plantelor.

Informațiile statistice, prezentate sub formă de tabele, au fost elaborate în scopul studierii tendinţelor recoltei medie a culturilor agricole, mai cu seamă, sub impactul condițiilor climaterice nefavorabile atestate în anul 2020.

Tabelele conțin date statistice privind:

  1. Suprafețele, recolta globală și roada medie a principalelor culturi agricole în gospodăriile de toate categoriile, pentru anii 2016-2020;
  2. Suprafețele culturilor de toamnă compromise și suprafețele culturilor de primăvară semănate pe suprafețele culturilor de toamnă compromise, sub roada anului 2020.

Sursa informațională pentru elaborarea datelor a constituit-o cercetările statistice realizate de BNS. Mai multă informație privind metadatele în domeniul statisticii poate fi accesată la rubrica: Metadate/Metadate de referință/Agricultura/Statistica producţiei vegetale şi a terenurilor agricole.

Tabelele cu date statistice anuale și infraanuale sunt disponibile pe pagina web oficială a BNS www.statistica.gov.md, la rubrica: Statistici pe domenii/Statistica economică/Agricultură.

Totodată, mai multe informații statistice pot fi găsite în Banca de date statistice statbank.statistica.md, care reprezintă un instrument comod pentru utilizatori de a accesa informațiile necesare.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER