Experiența INS România privind elaborarea metodologiei de calcul a Indicelui costurilor în construcții prezentată în cadrul unui seminar organizat de BNS

Experiența INS România privind elaborarea metodologiei de calcul a Indicelui costurilor în construcții
prezentată în cadrul unui seminar organizat de Biroul Național de Statistică

Mai mulți statisticieni din cadrul Biroului Național de Statistică (BNS) al Republicii Moldova și Institutului Național de Statistică (INS) al României s-au întrunit în cadrul unui seminar online pentru a discuta aspecte privind elaborarea și aplicarea metodologiei de calcul a Indicelui costurilor în construcții (ICC) în practica statistică.
 
Seminarul online a avut loc în perioada 21-22 octombrie curent și a fost organizat în cadrul proiectului de asistență tehnică „Sprijin pentru statistică în cadrul Reformei Administrației Publice” (ParStat), finanțat de Uniunea Europeană (UE).
 
În cadrul seminarului, au fost evaluate sursele de date disponibile în domeniu la nivel național. Specialiștii BNS, prezenți la eveniment, au fost familiarizați cu practica elaborării metodologiei de calcul a ICC de către colegii din România, precum și cu recomandările privind implementarea acesteia în practică, inclusiv perfecționarea instrumentarului cercetării statistice pentru calcularea și testarea calculelor ICC.
 
Sprijinul acordat de INS reprezintă un suport valoros pentru consolidarea capacităților BNS în  procesul de aliniere a statisticii naţionale la standardele europene și internaționale.
 
Schimbul de experiență de-a lungul anilor a contribuit la stabilirea unui parteneriat de cooperare durabil în toate domeniile statisticii oficiale. Astfel, în cadrul cooperării dintre BNS și INS au fost posibile o serie de realizări importante, și anume:

  • dezvoltarea sistemului statistic naţional în ceea ce privește asigurarea managementului calităţii în statistică;
  • implementarea cercetării statistice „UNICA” în cadrul cercetărilor business pe termen scurt;
  • ajustarea metodologiei privind evidenţa evenimentelor demografice;
  • organizarea şi desfăşurarea evenimentelor comune în diferite domenii statistice;
  • acordarea oportunităţilor de dezvoltare profesională cu privire la producerea de date în diverse domenii statistice.

INS_22.10.21.png


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER