În perioada 10-12 septembrie, la Chişinău se desfăşoară Sesiunile de lucru privind statisticile în domeniul migraţiei

IMG_5496.jpgÎn perioada 10-12 septembrie, la Chişinău se desfăşoară Sesiunile de lucru privind statisticile în domeniul migraţiei. Reuniunea este organizată în comun cu EUROSTAT în conformitate cu dispozițiile Comisiei Economice a Naţiunilor Unite pentru Europa, ale Programului statistic pentru 2014, aprobat de către Biroul Conferinței Statisticienilor Europeni și Comitetul Executiv al UNECE. Aceste sesiuni ale grupurilor de experţi în statistica migraţiei sunt organizate în mod regulat, scopul principal al sesiunilor este de a facilita schimbul de experienţă între ţări şi a spori cunoştinţele cu privire la diverse aspecte legate de componenta migraţiei.

La seminar sunt prezenţi 70 de participanţi din 21 de ţări, dar şi reprezentanţi  ai, ministerelor, birourilor,  organizaţiilor de resort, agenţiilor  din Republica Moldova şi interesaţi de evoluţiile procesului de migraţie reflectat în statistici. 

La deschiderea seminarului, Lucia Spoială, Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, a adus mulţumiri organizatorilor pentru ocazia de a fi gazda unui seminar de talie înaltă, enunţînd că problematica studierii migraţiei pentru Republica Moldova este una actuală. Deşi există mai multe mecanisme de înregistrare a migraţiei cetăţenilor moldoveni, totuşi niciunul din acestea nu este suficient de fiabil, din acest motiv este indispensabil să avem asemenea ateliere de lucru care oferă o viziune clară asupra problematicilor de calcul și evaluarea migraţiei. Consecvenţi acestui obiectiv, din punctul de vedere al politicii naţionale în domeniul migraţiei şi aceste procese beneficiază de o atenţie sporită, de rând cu alte  obiective ale ţării pentru armonizare cu UE şi a amplitudinii impactului curent şi celui de viitor asupra dezvoltării statului.

În acelaşi context, Andres Vikat, Şef a al Secţiei statistica demografică şi socială a Diviziunii Statistice a UNECE a menţionat despre importanţa organizării acestor ateliere de lucru care au impact pozitiv în creşterea capacităţii ţărilor pentru a colecta, evalua şi disemina statistici privind migraţia în conformitate cu standardele şi recomandările internaţionale şi europene.

Pentru detaliile referitoare la agenda sau prezentările din cadrul atelierelor de lucru puteţi accesa: http://www.unece.org/stats/documents/2014.10.migration2.html


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER