RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 29.05.2020
Prima / Noutăţi / Comunicare îmbunătățită cu utilizatorii externi - o prioritate pentru BNS!
Comunicare îmbunătățită cu utilizatorii externi - o prioritate pentru BNS!
16.06.2017
Versiune tipar

Comunicare îmbunătățită cu utilizatorii externi - o prioritate pentru BNS!

Expertele în comunicare statistică Anna Molander și Kristina Almström din Suedia au desfășurat între 12 și 16 iunie curent o misiune la Biroul Național de Statistică. Acestea au oferit asistență tehnică personalului BNS pentru elaborarea unei strategii privind comunicarea cu utilizatorii.

Pe parcursul celor 5 zile de lucru, o parte a echipei BNS a stabilit principalele grupuri-țintă de utilizatori, prioritizându-le. Astfel instituțiile guvernamentale au fost identificate ca fiind prioritare, instituția noastră având misiunea de a asigura administrația publică centrală și locală cu date statistice oficiale în scopul de a implementa politici noi. A doua prioritate de comunicare este mass-media și nu în ultimul rând persoanele fizice/cetățenii Republicii Moldova. În total au fost identificate 9 tipuri de public.

Canalele de comunicare utilizate de BNS sunt la fel de diferite. Actualmente, canalul web este cel mai des utilizat pentru diseminrea informației. La fel se folosesc telefonul, materialul printat, conferințele de presă, trainingurile, seminarele și altele, în funcție de publicul căruia ne adresăm.

Totodată, cu ajutorul experților suedezi, angajații BNS au stabilit principalele probleme de comunicare și au găsit soluțiile posibile.

Rezultatul acestei misiuni este un proiect al strategiei de comunicare pentru perioada 2017-2020, care va stabili modul de comunicare și va da o formă generală mesajelor externe ale BNS.

Misiunea face parte din proiectul de cooperare statistică între Biroul Național de Statistică (BNS) și Statistica Suediei (SCB). În 2016, cu ajutorul Suediei, BNS a implementat sistemul de comunicare internă INTRANET.

Persoană de contact: 

Diana Enache
şef al serviciului informare şi comunicare cu mass-media
tel.  022 40 30 51

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  / Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
78467 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran