Briefing de presă susținut de Oleg Cara, directorul general al BNS, în contextul Recensământului populației și locuințelor 2024

Directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, a susținut astăzi, 26 aprilie, un briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024.

În cadrul evenimentului, Oleg Cara a mulțumit reprezentanților mass-media pentru suportul acordat în informarea populației despre recensământ și promovarea acestui exercițiu de importanță națională.

Oleg Cara a informat că, conform stării la finele zilei de ieri, 25 aprilie, au fost recenzate circa 597 de mii de locuințe (inclusiv locuințele ocupate și neocupate) și circa 860 de mii de persoane, menționând că numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită. De asemenea, a ținut să menționeze că populația este în mare parte receptivă, acest lucru fiind încurajator.

 

Totodată, Oleg Cara a prezentat informația privind procesul de recenzare în profil teritorial, în special privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate în raioanele republicii, la situația de ieri, 25 aprilie 2024. În context, a informat că ritmuri sporite de recenzare a locuințelor sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Ungheni. În același timp, ritmuri mai joase față de media pe țară sunt înregistrate în municipiile  Chișinău și Bălți și în raioanele Briceni, Cahul, Cantemir și Cimișlia.

 

De asemenea, directorul general a informat despre provocările în procesul de recenzare și a dat asigurări că BNS monitorizează activitatea personalului de recensământ în teren, comunică cu populația online și prin preluarea apelurilor la Linia verde destinată recensământului. Oleg Cara a făcut apel către populație de a informa despre abaterile observate în perioada de recenzare la Linia verde 0800 800 24 sau la adresa electronică moldstat@statistica.gov.md .

La finalul briefingului Oleg Cara a adus un mesaj de mulțumire tuturor persoanelor care au participat deja la recenzare, precum și recenzorilor, personalului de recensământ pentru activitatea lor asiduă și foarte importantă de colectare a datelor RPL.

Totodată, directorul general al BNS a îndemnat populația să se informeze din surse oficiale și sigure, în special site-ul oficial al Biroului Național de Statistică www.statistica.gov.md pentru a fi cât mai corect informați, și să participe la Recensământ, oferind răspunsuri complete și corecte.

Înregistrarea de la eveniment poate fi urmărită la acest link.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER