A V-a Ședință a Consiliului Coordonator în cadrul proiectului "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova", STATREG

A V-aȘedință a Consiliului Coordonator în cadrul proiectului "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova", STATREG

La data de 17 ianuarie curent a fost organizată a cincea ședință a Consiliului Coordonator în cadrul proiectului "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova", STATREG, finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat de către GFA Consulting Group (Germania)-lider al consorțiului, împreună cu DevStat (Spania), AAM (Ungaria) și Oficiul de Statistică al Slovaciei.

Principalii beneficiari sunt Biroul Naţional de Statistică şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova. Alţi beneficiari includ ADR-urile, administraţiile locale şi alţi utilizatori ai statisticilor regionale.

Întrunirea s-a desfășurat în cadrul Biroul Național de Statistică (BNS) și a fost prezidată de dl Vitalie Valcov, Director General al Biroului Național de Statistică. La eveniment au mai participat dl Henno Putnik, reprezentantul Delegației UE, dl Dorin Andros, Secretar de Stat, dl Igor Malai, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Sud și Centru, Academia de Administrare Publică, reprezentanți UNFPA, PNUD și alți parteneri de dezvoltare.

Echipa STATREG a prezentat progresele înregistrate în perioada de raportare cu referire la calculele experimentale cu privire la VAB și PIB regional, elaborarea inventarului VAB regional, îmbunătățirea statisticii agricole și anume sprijinul oferit la organizarea și implementarea unei anchete pilot pentru producția statistică, lansarea Intranet, derularea programelor de instruire pentru utilizatorii și producătorii de statistici regionale, etc.

Totodată au fost trecute în revistă și următoarele activități planificate pentru perioada ulterioară de activitate a proiectului cu focusare pe sprijinul pentru instituirea și transferul Centrului de Instruire deschis în cadrul BNS.

Activitățile desfășurate de către STATREG începînd cu etapa inițială cît și în perioada de raportare au primit o apreciere pozitivă din partea utilizatorilor de statistici regionale.
                                
Reamintim că perioada de activitate a STATREG a fost extinsă pînă în luna martie 2017 ceea ce a permis o distribuire mai efectivă a activităților. La finele proiectului este planificat un eveniment final de închidere preconizat pentru a doua jumătate a lunii martie.
                 
Prezentări (.ppt):
              
         


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER