Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova și Asociația Keystone Moldova îndeamnă populația să participe activ la Recensământul populației și locuințelor 2024

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova și Asociația non-guvernamentală Keystone Moldova au venit cu un apel către toată populația țării, inclusiv către persoanele cu dizabilități și familiile acestora, să participe la acest Recensământ.

Îndemnul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova:

„Recensământul populației și gospodăriilor 2024 - exercițiu statistic de colectare a datelor, realizat o data la 10 ani în Republica Moldova.

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, vine cu APEL în atenția tuturor cetățenilor țării, inclusiv persoanelor cu dizabilități și familiilor lor, de a participa la Recensământul populației si gospodăriilor 2024, pentru a asigura colectarea datelor relevante despre numărul actual al populației, numărul persoanelor cu dizabilități, dar și calitatea vieții lor.

Recensământul include patru întrebări cu privire la dificultățile de auz, văz, motricitate și înțelegere (Întrebările Grupului de Lucru Washington), care au fost incluse in chestionar pentru a cunoaște ulterior numărul persoanelor cu dizabilități. Aceste date vor face posibil planificarea intervențiilor și resurselor de către autorități prin intermediul politicilor de incluziune socială.

Contăm pe deschiderea și responsabilitatea fiecărui din Dvs!”

Mesajul Keystone Moldova:

„Recensământul este inclusiv pentru persoanele cu dizabilități și familiile lor!

Keystone Moldova îndeamnă toată populația, inclusiv persoanele cu dizabilități și familiile acestora,  să participe la Recensământul populației și locuințelor 2024. Este pentru prima dată când  sunt colectate date despre persoanele cu dizabilități în baza Întrebărilor Grupului Washington. Acest fapt ne va permite să cunoaștem în premieră care este numărul persoanelor cu dizabilități în toată țara, și care este calitatea vieții lor. Rezultatele Recensământului vor ajuta Guvernul să dezvolte și să implementeze  politici în funcție de nevoile  persoanelor cu dizabilități. Prin urmare, persoanele cu dizabilități vor avea un acces mai mare la servicii medicale, sociale și educaționale.”

Participând la recensământ, contribuim direct la binele comunității în care trăim!

Fiecare om și casă contează!


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER