Anunț către reprezentanții mass-media și societatea civilă!

Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova  (BNS) atenționează  ca nu este parte a campaniilor de informare/dezinformare în vederea Recensamîntului populaţiei şi locuinţelor care urmează să fie desfășurat în perioada 12-25 mai curent, iniţiate de alte instituţii/organizaţii/partide politice, decît Campania oficială.

Partenerii BNS în sensul activităţilor de organizare şi informare a populaţiei sînt APC şi APL conform HG nr. 967 din 21.12.2012  şi  UNFPA  în comun cu Consiliul Naţional al Tinerilor din Moldova care desfăşoară campania „de la OM la OM”. Scopul acesteia este familiarizarea populaţiei despre participarea la recensămînt, fără tentative de convingere în sensul declaraţiilor privind limba vorbită, apartenența  la etnie/naţionalitate, sau alte aspecte legate de întrebările din chestionarele de recensămînt. În conformitate cu Legea cu privire la recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova în anul 2014 (Nr.90 din 26.04.2012), și în special articolul 7,  "Datele despre populaţie, locuinţe şi modul de culegere a acestora sunt la libera declaraţie a respondentului".

De asemenea  BNS  NU desfăşoară  nici un  concurs şi nu oferă  premii, decît cel anunţat de către CNTM în Conferinţa de presă din 06 mai 2014.

BNS se adresează către reprezentanții mass-media  prin care  rugăm în materialele publicate să nu confunde activitățile oficiale ale  BNS -  instituție guvernamentală și organul de specialitate responsabil de organizarea și desfășurarea RPL în RM cu cele  ale organizațiilor neguvernamentale și ale unor grupuri de initiațivă care urmaresc scopuri personale.

Despre camapaniile  și partenerii oficiali  ai BNS in RPL 2014  aflaţi pe site-ul oficial al instituției statistica.gov.md  sau pe pagina oficiala Facebook  https://www.facebook.com/Recensamint2014.

Persoană de contact:
Natalia Rotari
şef al serviciului informare şi comunicare cu mass-media
tel. 068787255, 0 22 72 70 12


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER