Echipa Biroului Național de Statistică a participat la celebrarea Zilei Europei

De Ziua Europei celebrată la 9 mai, reprezentanții Biroului Național de Statistică au avut ocazia să discute mai aproape cu cetățenii despre Recensământul Populației și Locuințelor 2024 care este în plină desfășurare în Republica Moldova.

În acest sens un eveniment interactiv a fost organizat în centrul orășelului european cu genericul „Recensământ: O privire asupra populației și a caracteristicilor acesteia de Ziua Europei”.

În cadrul evenimentului am vorbit despre scopul și importanța recensământului împreună cu principalii parteneri de dezvoltare - Uniunea Europeană și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Participanții la eveniment au avut șansa să afle în premieră de la directorul general al BNS, Oleg Cara, care sunt rezultatele după prima lună de la startul recensământului, dar și misiunea acestui exercițiu pentru țară, chiar de la partenerii de dezvoltare - responsabilul de program al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jan Demidovits-Mekelainen și Reprezentanta Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Republica Moldova – Dr. Karina Nersesyan.

La finalul evenimentului, cei mai activi participanți au primit și premii în cadrul unui concurs de cunoștințe generale despre recensământ.

Precizăm că, recensământul populației și locuințelor beneficiază de suport financiar și tehnic în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de UNFPA.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER