Biroul Național de Statistică, cu suportul comunității internaționale, avansează în pregătirea Recensământului Populației și Locuințelor din 2024

Biroul Național de Statistică (BNS) continuă pregătirea către Recensământul Populației și Locuințelor, preconizat pentru a fi desfășurat în anul 2024, fiind susținut în acest proces de către experți internaționali.

Astfel, în perioada 3-13 mai curent, BNS găzduiește misiunile de lucru ale experților internaționali, Roberto Bianchini și Guido Pieraccini, care vor împărtăși cu personalul BNS cele mai bune practici ale Uniunii Europene în dezvoltarea instrumentelor de colectare și monitorizare a datelor prin metoda CAPI (interviu personal asistat de computer) și utilizarea informațiilor geospațiale pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024.

Subiectele abordate în cadrul misiunilor vizează pregătirea bazei cartografice pentru RPL necesare pentru georeferențierea tuturor clădirilor/locuințelor pentru asigurarea plenitudinii RPL și prezentarea datelor recensământului cu utilizarea instrumentelor GIS/a hărților.

Menționăm că, la recensământul din 2024 se preconizează utilizarea dispozitivelor electronice (tablete) și a sistemului de informații geografice (GIS) la etapa de pregătire a recensământului, precum și la diseminarea datelor RPL. 

Informăm că, în pregătirea pentru recensământul din 2024, Biroul Național de Statistică este susținut de Uniunea Europeană, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, precum și de alți parteneri de dezvoltare.

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER