Biroul Național de Statistică desfășoară a doua rundă de instruiri pentru personalul temporar de recensământ - supervizorii

Biroul Național de Statistică desfășoară, în perioada 20-23 martie, cea de-a doua rundă de instruiri pentru personalul temporar de recensământ – supervizorii, antrenat în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din acest an.

Runda de instruiri are în calitate de formatori pe șefii și responsabilii din cadrul Centrelor Regionale pentru Statistică (CRS) și Subdiviziunilor Teritoriale pentru Statistică (STS), specialiști în logistică și în domeniul IT.

În prima zi a instruirii cei 557 de supervizori au fost familiarizați cu aspectele principale ale Recensământului, etapele desfășurării acestui exercițiu statistic care includ pre-recenzarea, recenzarea și post-recenzarea și noțiunile de bază precum clădire, locuință, gospodărie, reședință obișnuită etc.

De asemenea, au fost informați despre cele 3 chestionare de recensământ, categoriile și sarcinile personalului temporar de recensământ, precum și cu cerințele față de asigurarea confidențialității și protecției datelor cu caracter personal la activitatea desfășurată în teren, aspectele de comunicare cu populația, măsurile de securitate a muncii etc.

În a doua zi a instruirii supervizorii au avut mai multe exerciții practice de utilizare a tabletei; actualizare a hărților digitale, inclusiv adăugarea clădirilor și intrărilor noi, marcarea clădirilor inexistente; listarea locuințelor, efectuarea și finisarea etapei de listare; funcționalitatea de acceptare a finalizării sectorului etc.

În cea de-a treia zi a instruirii supervizorii au fost familiarizați cu aplicația de monitorizare a activității recenzorilor în teren. Totodată, au testat procedura de completare a chestionarelor cu date despre clădire și locuință, gospodărie și membrii acesteia. În particular supervizorii au efectuat exerciții practice privind colectarea datelor despre membrii gospodării care locuiesc în mod obișnuit și temporar în locuință, caracteristicile demografice și migraționale ale populației, caracteristicile economice, caracteristicile etnoculturale și educaționale, utilizând clasificatoarele disponibile în chestionare privind apartenența etnică și religioasă, limbă și cetățenie.

La finalul instruirii, personalul de recensământ va trece un test de evaluare a cunoștințelor și de asemenea va evalua instruirea.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER