Biroul Național de Statistică implementează metoda CAPI pentru cercetarea statistică Ancheta Forței de Muncă

În perioada 7-10 februarie curent, 24 de operatori de interviu încadrați în rețeaua Anchetei Forței de Muncă (AFM) au fost instruiți privind utilizarea metodei CAPI (interviu personal asistat de computer) în colectarea datelor. Aceasta este prima rundă de instruiri din cele planificate în anul 2023 în cadrul cărora vor fi instruiți circa 150 de operatori.

Metoda CAPI este o alternativă modernă a tradiționalei colectări de date statistice pe hârtie, unde operatorii de interviu utilizează dispozitivele portabile electronice, pentru a colecta date în gospodării. Aceasta este pe larg utilizată de oficiile de statistică din alte țări și are ca beneficii sporirea securității datelor, reducerea termenelor de introducere și prelucrare a datelor, eficiența costurilor.

În cadrul BNS, metoda CAPI este deja utilizată cu succes în cadrul colectării datelor privind prețurile de consum pentru măsurarea inflației (indicelui prețurile de consum – IPC).

Menționăm că, Biroul Național de Statistică implementează trimestrial Ancheta Forței de Muncă care are drept obiectiv principal măsurarea populației active (ocupate și în șomaj) și a populației inactive, determinarea structurilor acestor categorii și a tendințelor de evoluție, furnizarea datelor esențiale despre forța de muncă.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER