BNS a organizat instruirea personalului temporar de recensământ încadrat la realizarea Anchetei post recenzare de probă

Circa 30 de recenzori și supervizori au participat la ciclul de instruiri privind realizarea Anchetei post recenzare de probă, care a fost organizat de Biroul Național de Statistică în perioada 29-30 septembrie curent.

Ancheta post-recenzare este realizată imediat după desfășurarea recensământului de probă și a recensământului propriu-zis, în scopul evaluării gradului de acoperire și a calității datelor colectate în cadrul recensământului.

La seminare au fost prezentate aspecte generale privind scopul și obiectivele Anchetei post recenzare de probă, precum și sarcinile recenzorilor și supervizorilor încadrați pentru efectuarea Anchetei. Totodată, participanții au fost familiarizați cu chestionarul și aplicația de colectare a datelor pentru Ancheta post recenzare de probă.

Agenda seminarelor a inclus și sesiuni de discuții cu recenzorii și supervizorii care au expus opiniile cu privire la dificultățile apărute în timpul colectării datelor în teren la recensământul de probă.

Reamintim că, în perioada 28 august - 10 octombrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul de probă al populației și locuințelor în 11 localități din țară, inclusiv Ancheta post recenzare de probă.

Desfășurarea Recensământului de probă al populației și locuințelor are loc cu susținerea proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER