Conferinţa Internaţională "Implementarea legii cu privire la statistica oficială" (24.11.2005 - 25.11.2005)

Cu acest generic în perioada 24-25 noiembrie curent la Chişinău are loc Conferinţa internaţională în domeniul statisticii organizată de către Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova în comun şi cu susţinerea financiară a Oficiului de Statistică din Norvegia.

Acesta este al doilea eveniment de o asemenea amploare desfăşurat în Republica Moldova, primul fiind organizat în anul 2004. Scopul Conferinţei este promovarea şi punerea în aplicare a principiilor fundamentale ale statisticii oficiale adoptate de Comisia Economică Europeană a ONU şi racordarea acesteia la standardele legislaţiei internaţionale.

În cadrul Conferinţei va fi prezentată Legea cu privire la statistica oficială, vor fi abordate subiecte ce ţin de implementarea Legii, practica internaţională în aplicarea cerinţelor legii cu privire la statistică şi în producerea statisticilor oficiale, precum şi diseminarea informaţiei statistice, accesul şi utilizarea surselor administrative de date în scopuri statistice.

La lucrările Conferinţei vor participa reprezentanţi ai organismelor internaţionale: Comisia Economică Europeană a ONU, Eurostat, FMI, precum şi reprezentanţi ai oficiilor centrale de statistică din Austria, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Norvegia, România şi Suedia.

În cadrul sesiunilor de lucru vor fi prezentate comunicări de către reprezentanţii ai Ministerului Economiei şi Comerţului, Băncii Naţionale a Moldovei, Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Educaţiei, Ministerului Dezvoltării Informaţionale, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Mass-media, Academiei de Studii Economice şi a Biroului Naţional de Statistică.

Menţionăm, că la etapa actuală cooperarea statistică la nivel de utilizatori atît interni, cît şi externi, reprezintă pilonul hotărîtor al procesului de reformare a sistemului statistic naţional, avîndu-se în vedere necesităţile utilizatorilor de informaţie statistică, condiţiile socio-economice ale ţării, precum şi necesitatea racordării statisticii moldoveneşti la standardele internaţionale.

Informaţii generale

Programul conferinţei

Lucrări (prezentări, rapoarte, comunicări) susţinute la conferinţă

Galerie foto


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER