Experiența Biroului Național de Statistică în domeniul migrației împărtășită colegilor din Mongolia

La data de 6 noiembrie curent Biroul Național de Statistică (BNS) a găzduit vizita de studiu a unei delegații din Mongolia pentru a prelua experiența BNS în vederea estimării fluxurilor de migrație pe baza trecerilor de frontieră conform definițiilor internaționale recomandate.

Delegația din Mongolia a fost compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Economiei și Dezvoltării, Biroului Național de Statistică și Consiliului Mongolilor din Străinătate.

Pe parcursul vizitei membrii delegației s-au familiarizat cu experiența BNS privind estimarea migrației internaționale și a populației cu reședință obișnuită, inclusiv acțiunile și provocările în producerea acestor date. Reprezentanții din Mongolia s-au documentat privind analiza, imputarea și prelucrarea datelor, precum și calcularea statutului de migrant al persoanei.

Informăm că, vizita reprezentanților din Mongolia în Republica Moldova se desfășoară în perioada 5-10 noiembrie 2023 și are drept scop consolidarea capacităților Guvernului Mongoliei în ceea ce privește implementarea politicilor, programelor, proiectelor, inițiativelor din domeniul diasporă, migrație și dezvoltare, inclusiv experiența de colectare a datelor privind migrația în Republica Moldova.

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER