Expertul GIS, Janusz Dygaszewicz – într-o misiune de serviciu la BNS

Expertul GIS, Janusz Dygaszewicz – într-o misiune de serviciu la BNS

Expertul sistemului informaţional geografic (GIS), Janusz Dygaszewicz, a venit astăzi într-o misiune de serviciu la Biroul Naţional de Statistică (BNS), unde se va afla până vineri, 3 februarie curent. Scopul vizitei constă în acordarea asistenței în domeniul îmbunătățirii diseminării statisticilor regionale și teritoriale, prin intermediul hărților statistice.

Rezultatul obligatoriu al misiunii este realizarea unui seminar privind proiectarea și dezvoltarea bazelor de date statistice geospațiale ca bază pentru analiza spațială și diseminarea hărților statistice tematice. Astfel, marţi şi miercuri vor avea loc reuniuni ad-hoc cu Grupul de lucru responsabil de introducerea sistemului informațional geografic (GIS) în cadrul statisticii naționale, iar joi şi vineri se va desfăşura seminarul propriu-zis.

Misiunea expertului Janusz Dygaszewicz este parte a proiectului STATREG „Îmbunătăţirea statisticilor regionale”.

Janusz Dygaszewicz a mai avut o misiune la BNS la sfârşitul lunii octombrie 2016, atunci când ne-a oferit şi un interviu.

Janusz Dygaszewicz este Directorul Departamentului de Programare și Coordonare a Cercetărilor Statistice la Biroul Central de Statistică al Poloniei; Expert GIS pe producerea și diseminarea statistică; expert pe analiză spațială, anchete statistice, Recensământ, Big Data, Modernizarea Producției; președinte al Forumului European pentru Geografie și Statistică; Membru al Comitetului Executiv al ONU pentru Managementul Informațiilor Geospațiale la Nivel Global pentru Europa.

                
Persoană de contact:
Diana Enache,
Şef al Serviciului informare şi comunicare cu mass-media
tel. 022 40 30 51 


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER