Grupul de lucru în domeniul statisticii, antrenat în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, s-a întrunit într-o nouă ședință

La data de 19 martie curent, a avut loc a doua ședință a Grupului de lucru (GL) nr. 18 Statistici, din cadrul mecanismului de coordonare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova în contextul exercițiului de elaborare a contribuției țării noastre la Pachetul de extindere al Comisiei Europene (CE) pentru anul 2023.

În cadrul ședinței, membrii Grupului de lucru - reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale, au purtat discuții despre elaborarea capitolului privind statisticile a proiectului Planului Național de Acțiuni (PNA) privind realizarea criteriilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) și implementarea Acordului de asociere cu UE pentru anii 2023-2027.

Alte subiecte abordate ce țin de activitatea GL nr. 18 Statistici au vizat i) aportul GL 18 la contribuția țării noastre la Pachetul de extindere al CE pentru anul 2023, aprobată de Comisia Guvernamentală pentru integrare europeană, ii) activitățile ulterioare ale GL 18.

Informăm că, scopul mecanismului de coordonare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova este asigurarea coerenței activității administrației publice în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și Agendei de Asociere 2021-2027 și a celui de pregătire pentru aderarea Republicii Moldova la UE, organizarea proceselor de coordonare interinstituțională conform criteriilor de aderare la UE și de pregătire graduală a Republicii Moldova pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și pregătirea contribuției Republicii Moldova la Pachetul anual de extindere al Uniunii Europene.

La rândul său, statisticile oficiale, comparabile la nivel european, constituie un instrument indispensabil pentru buna informare a Guvernului, a mediului de afaceri și a societății moldovenești în ansamblu în procesul de integrare europeană, de dezvoltare durabilă a țării noastre.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER