Întrevederea conducerii BNS cu reprezentanții comunității evreiești din Republica Moldova privind organizarea Recensământului populației și locuințelor din 2024

La data de 2 octombrie 2023 directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, și directoarea generală adjunctă, Aurelia Spătaru, au avut o întrevedere cu Aliona Grossu, directoarea comunității evreiești în Republica Moldova.

În cadrul acestei întrevederi părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la modalitățile de cooperare în vederea organizării și desfășurării Recensământului populației și locuințelor planificat pentru anul 2024.

În discuții s-a menționat despre necesitatea implicării reprezentanților minorităților naționale în procesul de consultare a chestionarelor de recensământ, în special pe modulul caracteristici ­etno-culturale.

De asemenea, părțile și-au manifestat interesul comun de a conlucra în vederea informării populației privind desfășurarea Recensământului în anul 2024 și importanța acestei activități statistice pentru elaborarea politicilor publice și inițierea proiectelor care să servească necesităților comunităților etnice.

Desfășurarea Recensământului de probă al populației și locuințelor are loc cu susținerea proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER