Limba engleză, studiată de către funcționari ai BNS în scopul îmbunătățirii competențelor profesionale

Limba engleză, studiată de către funcționari ai BNS în scopul îmbunătățirii competențelor profesionale

Mai mulți angajați ai Biroului Național de Statistică (BNS) au avut ocazia să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de comunicare în limba engleză, grație unui curs de limba engleză organizat în cadrul proiectului „Asistență Tehnică pentru sprijinirea Biroului Național de Statistică din Republica Moldova” (Parstat), finanțat de Uniunea Europeană. Cursul a fost organizat online și susținut de profesori calificați din Republica Moldova.

În opinia angajaților care au frecventat cursul, competențele lingvistice acumulate sunt utile în activitate, dat fiind că o bună parte din documente și softuri pe care le folosesc zilnic sunt doar în limba engleză. Potrivit lui Pavel Țîțu, șef al Serviciului sisteme informaționale geografice în cadrul BNS, abilitățile lingvistice căpătate îl vor ajuta să consulte eficient literatura de specialitate. „Utilizăm softuri care sunt doar în limba engleză, iar ca să ne informăm și să ne perfecționăm ca specialiști trebuie să consultăm materiale în engleză. Din păcate, în domeniul nostru nu există materiale în limba română, de aceea trebuie să cunoaștem și limba engleza”, a specificat Pavel Țîțu.

De aceeași părere este și Larisa Chirița, consultantă principală în Secția statistica educației, științei și culturii. Lucrăm cu documente, metodologii, de la Eurostat, UNESCO și alte organizații internaționale, care cel mai des sunt disponibile doar în limba engleză. Participăm la cursuri online organizate de organizații internaționale. De aceea, să comunicăm în limba engleza este o necesitate în activitatea de zi cu zi, a spus Larisa Chirița. 

Cunoașterea limbii engleze la un nivel mai avansat va permite personalului BNS să acceseze principalele surse și documente de referință pentru alinierea în continuare a statisticilor naționale oficiale la acquis-ul comunitar.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER