Membrii Grupului de lucru (GL) nr. 18 Statistici au discutat despre procesul de autoevaluare a conformității legislației naționale la acquis-ul Uniunii Europene

La data de 28 august 2023, s-a desfășurat ședința ordinară a Grupului de lucru (GL) nr. 18 Statistici din cadrul mecanismului de coordonare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova axată pe subiectul exercițiului de autoevaluare a conformității legislației naționale cu normele Uniunii Europene (self-screening).

La ședința Grupului de lucru compus din reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS), în calitate de instituție coordonatoare a GL 18, ai Băncii Naționale a Moldovei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Parlamentului Republicii Moldova, Cancelariei de Stat, ai altor instituții antrenate în procesul de armonizare a legislației naționale cu standardele europene, au fost discutate subiecte ce țin de activitatea GL 18 pe subiectul menționat mai sus, precum și privind actualizarea raportului țării noastre în contextul elaborării Pachetului de extindere al Comisiei Europene pentru anul 2023.

Autoevaluarea conformității legislației naționale cu regulamentele UE este o etapă importantă în procesul de integrare la standardele UE. Autoevaluarea va permite țării noastre să aprecieze nivelul de armonizare la legislația UE și să schițeze planuri de aliniere ulterioară la cadrul legislativ al UE. Acest exercițiu permite identificarea acțiunilor prioritare în vederea accelerării dezvoltării țării în parcursul său european.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER