Modificări în Clasificatorul unităților administrativ-teritoriale al Republicii Moldova

În legătură cu modificările operate în Legea nr.764/2001 privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova (operate prin Legea nr. 112/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 764/2001 privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova), Biroul Național de Statistică informează despre modificări în Clasificatorul unităților administrativ-teritoriale al Republicii Moldova (CUATM).

Astfel, la compartimentul Municipiul Chișinău” au fost introduse următoarele modificări:

  1. Din poziția Sate (comune)” se exclude localitatea Stăuceni și se introduce la poziția Orașe”.
  2. Din poziția Localitate din componența satului (comunei)” se exclude localitatea Goianul Nou și se introduce la poziția Localități din componența orașului (municipiului)”.

Ca urmare a acestor modificări, în mun. Chișinău ca rezultat vor fi: 5 sectoare ale municipiului, 7 orașe, 11 sate (comune), 4 localități din componența orașelor (municipiilor), 12 localități din componența satelor (comunelor).

Versiunea electronică actualizată a CUATM este disponibilă pe site-ul BNS www.statistica.gov.md la rubrica Metadate și clasificatoare / Clasificări și nomenclatoare. De asemenea, clasificatorul este disponibil format html, Excel (.xlsx), CSV (.csv), JSON schema (.json) și XSD schema (.xsd) pe platforma guvernamentală semantic.gov.md.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER