Notă privind angajarea recenzorilor și supervizorilor pentru Recensământul populației și locuințelor

Biroul Național de Statistică (BNS) vine cu unele concretizări privind  procesul de angajare a personalului temporar pentru colectarea datelor în cadrul Recensământului populației și locuințelor (recenzorilor și supervizorilor), care se va desfășura în perioada 8 aprilie - 7 iulie curent.

La 9 februarie curent, pe pagina web oficială a BNS, a fost publicat anunțul privind angajarea recenzorilor și supervizorilor pentru desfășurarea Recensământului populației și locuințelor.  Anunțul a fost distribuit de către BNS pe rețelele de socializare, difuzat la posturi TV și radio naționale. Totodată, informația despre anunțul BNS a fost preluat și publicat și pe site-urile unor autorități publice locale, ca mijloace de distribuire a acestei informații pentru populație la nivel local.

În acest context, concretizăm că anume BNS este autoritatea care efectuează selectarea și angajarea personalului temporar de recensământ, inclusiv a recenzorilor și supervizorilor, care vor colecta datele RPL în teren.

Totodată, conform prevederilor Legii 223/2022 privind recensământul populației și locuințelor și a Hotărârii Guvernului nr. 951/2022, și alte autorități publice centrale și locale, în corespundere cu competențele și atribuțiile acestora, contribuie la pregătirea și la desfășurarea activităților de recensământ, în colaborare cu BNS, cu Comisia națională și cu comisiile teritoriale pentru RPL.

Toți doritorii de a se angaja pot completa un formular online disponibil la adresa https://statistica.gov.md/ro/fomular_aplicare/1. NU este nevoie să concretizați preventiv disponibilitatea funcțiilor la oficiul teritorial de statistică sau alte autorități.

Termenul limită de depunere este de 26 februarie 2024 inclusiv.

Termenul a fost prelungit până la data 29 februarie 2024 inclusiv.  Până la expirarea termenului acestui anunț orice doritor poate aplica la funcția de recenzor sau supervizor, completând formularul online.

Formularele depuse de candidați vor fi evaluate de către BNS conform criteriilor de eligibilitate, candidații vor fi invitați la interviu, după care, în cazul promovării interviului, aceștia vor fi invitați la un ciclu de instruire, care se va finaliza cu un test. Un contract va fi semnat cu persoanele care vor promova testul. Totodată, va fi creată și o listă de rezervă a recenzorilor și supervizorilor pentru evitarea insuficienței personalului pe durata desfășurării recensământului.

În cazul în care aveți întrebări sau doriți să raportați o problemă, apelați la Linia verde 0800 800 24 sau scrieți la email-ul resurse.umane_rpl@statistica.gov.md


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER