Directorul general al BNS a efectuat vizite de lucru la mun. Bălți și în satul Glinjeni, raionul Fălești, localități în care se va desfășura Recensământul de probă al populației și locuințelor

La data de 8 august curent, directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, a efectuat o deplasare la nordul țării, prima din runda de vizite pe care le va efectua în cele 11 localități  unde se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL) de probă în perioada 28 august-10 octombrie 2023. Directorul general al BNS s-a întâlnit cu factorii de decizie și responsabilii pentru realizarea recensământului de probă din municipiul Bălți, precum și satul Glinjeni din raionul Fălești.

Scopul vizitei a fost de a consolida colaborarea cu partenerii BNS, în special cu reprezentanții autorităților publice locale – actori cheie în pregătirea și desfășurarea cu succes a recensământului de probă. Totodată, directorul general s-a întâlnit și cu personalul de recensământ angajat pentru colectarea datelor în localitatea Glinjeni.

În cadrul întrevederilor avute, Oleg Cara a mulțumit reprezentanților oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, primăriei  municipiului Bălți și a satului Glinjeni pentru suportul dumnealor  în pregătirea Recensământului de probă al populației și locuințelor. ,,Contăm foarte mult pe suportul dumneavoastră în desfășurarea cu succes a acestei etape importante a recensământului. Recensământul de probă ne va permite să testăm instrumentele, aspectele metodologice și organizatorice ale RPL și să înțelegem mai bine provocările și obstacolele posibile precum și modul de depășire a acestora pentru desfășurarea cu succes a recensământului din anul viitor”, a subliniat directorul general al BNS, accentuând că este crucial ca populația să înțeleagă bine scopul recensământului și să participare activ la acest exercițiu complex, de importanță deosebită atât la nivel național și cel local.

În timpul discuțiilor au fost abordate subiecte importante cu referire la informarea populației și asigurarea deschiderii și participării populației la RPL, utilizarea surselor de date administrative, calitatea și prelucrarea datelor, asigurarea confidențialității și protecției datelor cu caracter personal colectate în cadrul RPL, identificarea, instruirea și recrutarea personalului de recensământ, ancheta post recenzare etc. Directorul general a subliniat despre importanța datelor calitative obținute în cadrul Recensământului propriu-zis din 2024 în vederea creării Registrului statistic al populației ce va reflecta mobilitatea socială a populației și va oferi posibilitatea de a estima și analiza populația prezentă a Republicii Moldova.

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER